Academisch arrangement in Leiden

Tijdens het Academisch arrangement maakt u kennis met Leiden als universiteitsstad. Zo bezoekt u de botanische tuin van de Universiteit, verkent u de stad door middel van een stadswandeling Leiden met gids en een bezoek aan het SieboldHuis.

Al heel lang wordt verteld dat Leiden de eerste universiteit van Nederland kreeg als dank voor haar heldhaftig verzet tegen de Spanjaarden in 1574. Maar het is nog maar de vraag of het werkelijk zo gegaan is. Hoe dan ook, Leiden zou een heel andere stad geweest zijn als het geen universiteit had gehad. De studenten geven een heel eigen aanzicht aan de stad en ook de rijkdom aan musea is te danken aan de universiteit. Om nog maar te zwijgen van bezoeken van beroemdheden als Einstein of het verblijf van studenten van koninklijken bloede.

In het Academisch arrangement maakt u kennis met Leiden als universiteitsstad. Uw eerste bezoek is aan de botanische tuin van de universiteit, waar u wordt rondgeleid langs eeuwenoude bomen en planten en waar u hoort over het onderzoek dat hier verricht werd.
Vervolgens geniet u in de Hortus van een lunch, waarna u op stap gaat door de studentenstad met een gids. Waar woonde de Soldaat van Oranje, waar prins Willem Alexander? Wat is de dies natalis en waar was het koudste punt op aarde? Allemaal vragen die om antwoord schreeuwen.

U eindigt bij het SieboldHuis, het museum dat haar collectie baseert op de verzameldrift van de 19e -eeuwse arts Franz Philip von Siebold (zoals wel meer musea van Leiden). Hier maakt u ook kennis met de nauwe banden tussen de Leidse universiteit en Japan. U kunt hier naar hartelust rondkijken.

Specificaties

Min. aantal personen: Vanaf 10 personen, per gids max. 10-12 personen
Tijdsduur: Ca. 4,5 uur
Prijs: € 43,50 p.p. incl. BTW
Inclusief: begeleide stadswandeling, bezoek aan de Hortus met rondleiding, sandwich-lunch, bezoek aan SieboldHuis
Exclusief: € 15,- boekingskosten
Aan het laden...
Contactgegevens
Groepsuitje details

Academisch arrangement in Leiden