Leer Leiden kennen

Wilt u niet alleen de prachtige stad Leiden leren kennen maar ook de Leidenaren, dan is dit het juiste arrangement!

U begint met een stadswandeling. Het Academiegebouw van de Universiteit, de Burcht, de statige herenhuizen langs het beroemde Rapenburg… ze vertellen elk de geschiedenis van de stad. Een professionele gids neemt u mee naar een aantal prachtige, typisch Leidse locaties waar u zelf niet snel komt.
Na de wandeling stapt u aan boord en een echte ‘Leienaar’ praat u bij in het Leidse dialect en zorgt voor een gezellig praatje bij elk plaatje. Varenderwijs wordt u ingewijd in de geheimen van de ‘Leidse taal’ en van het vele wel en wee uit de geschiedenis van de Sleutelstad.
Na zoveel levende historie bezoekt u een negentiende eeuwse bruine kroeg in hartje Leiden. Daar waar de tijd lijkt stil te staan en het echte ‘Leids’ nog veel gesproken wordt, geniet u van een hapje en drankje.

Natuurlijk kunt dit arrangement helemaal zelf aanpassen. Zo kunt u kiezen om langer te wandelen, te varen of te borrelen, of kiezen voor een uitbreiding met een lunch ‘on board’, een cursus Leids of een heerlijk drie-gangen-diner.

Specificaties

Min. aantal personen: Vanaf 9 personen, max. 9 personen per boot
Tijdsduur: 3,5 uur
Prijs: € 38,50 per persoon incl. BTW 
Inclusief: Een stadswandeling onder leiding van een professionele gids, een boottocht in open sloep en een borrelarrangement van 1 uur, hapje en drankje in het café.
Exclusief: € 15,- boekingskosten
Aan het laden...
Contactgegevens
Groepsuitje details

Leer Leiden kennen