Snertvaart in Leiden

Wordt er een koude winter voorspeld? Misschien kunnen dan eindelijk de schaatsen weer eens uit het vet. Maar zolang de Leidse grachten bevaarbaar zijn bieden wij u een sfeervol en comfortabel arrangement met een winters karakter.
U stapt in een intieme én overdekte sloep voor een bijzondere tocht door de stad. Leiden is prachtig verlicht in de wintertijd. Aan boord staat een kop snert en glaasje wijn voor u klaar.

Specificaties

aantal personen: 9 personen
Tijdsduur:  ca. 1 uur
Prijs:€ 37,50 p.p. incl. BTW 
Inclusief: erwtensoepmaaltijd met 1 drankje, rondvaart
Exclusief: € 15,- boekingskosten
Aan het laden...
Contactgegevens
Groepsuitje details

Snertvaart in Leiden

Zelf ertwensoep maken
Een échte Hollandse maaltijd op tafel zetten? Met dit recept voor een goedgevulde erwtensoep zit je altijd goed.

Hollandse erwtensoep maken:

Breng in een soeppan 1.5 liter water met 1 el zout, 300 gram spliterwten, 2 schouderkarbonades en 1 laurierblaadje aan de kook. Laat 20 min. met de deksel op de pan zachtjes koken. Schil ondertussen 1 knolselderij en snijd in blokjes. Spoel de blokjes in een vergiet onder stromend water en laat uitlekken. Snijd de onderkant en het donkergroene blad van 2 dunne preien. Snijd de stengels in ringen van 1 cm dik en was ze in een vergiet. Laat goed uitlekken. Snijd 25 gram verse selderij fijn.

Neem de karbonades uit de pan, verwijder het bot en snijd het vlees in kleine blokjes. Roer het vlees, de knolselderij, prei en ¾ van de selderij door de soep.
Leg 1 Veluwse fijne rookworst in de pan en laat nog 20 min. zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn. Roer regelmatig. (De erwten vallen dan uit elkaar en binden de soep)
Haal de rookworst uit de pan, snijd in plakjes en roer deze door de soep. Garneer met de rest van de selderij. Serveer er roggebrood met katenspek bij. Zo maak je Hollandse erwtensoep.

Van tevoren bereiden
Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Bekijk het recept: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-…

Maar tijdens de Snertvaart Leiden hoeft u dit natuurlijk allemaal niet te doen. Dan staat de erwtensoep gewoon voor uw klaar.